Германската полиция, която разследва четирима души, заподозрени в планирането на ислямистки нападения, претърси девет адреса

...
Германската полиция, която разследва четирима души, заподозрени в планирането на ислямистки нападения, претърси девет адреса
Коментари Харесай

Германската полиция проведе акция срещу ислямски терористи в Берлин и Анхалт

Германската полиция, която разследва четирима души, обвинени в планирането на ислямистки набези , претърси девет адреса в Берлин и  Анхалт  в източната част на Саксония, оповестява локалната прокуратура, представена от " Ройтерс ".

Четиримата обвинени, на възраст сред 18 и 21 години, са упрекнати, че са били членове ДАЕШ (Ислямска държава), допълват прокурори и полиция в известието.

Трима от тях евентуално са били Сирия - двама са пътували от Берлин през Истанбул до териториите на ДАЕШ в Сирия през ноември 2016 година, а третият е получавал военно образование в Сирия. Четвърият е оказал помощ на останалите трима в пътуването им.

Няма информация за извършени арести при акцията, в която участват към 130 служители на реда, в това число специфични елементи, като са конфискували електронни устройства.

" Главната прокуратура в Берлин проверява четирима обвинени на възраст сред 18 и 21 години, които са обвинени в участие в терористична организация (IS), както и в подготовката на тежко закононарушение против страната ", оповестява прокуратурата.

Вестник " Билд " разяснява, че полицията е арестувала и доста хора, заподозрени във връзки с несполучливо търсещия леговище, който прегази 12 души с камион на коледния пазар в Берлин предходната година.

След нападението Анис Амри избяга и беше убита от италианската полиция в Милано. Разследването тогава разкри дефекти на разследващите служби, които са спрели да следят Амри, откакто стигат до заключението, че не съставлява заплаха.

Сигурността на коледните базари е подсилена тази година с защита и бетонни блокове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР